Volkswagen T1 Naambordje

Onlangs mocht ik weer een Volkswagen T1 naambordje maken van mdf. In overleg kozen wij voor deze old scool bus een mooie oranje kleur uit. Om de bus af temaken een surfboard op het dak. Heb mijn best gedaan om met mijn airbrush  zoveel mogelijk details in het naambordje te brengen. Elke keer is het weer een hoop gepriegel maar het loont de moeite vind ik. De opdrachtgever wilde graag de namen in verschillende lettertypes wat een beetje leek op graffiti. Zo gezegd zo gedaan en de zwarte namen steken zo mooi af op het oranje Volkswagen T1 naambordje.

Om naambordjes te maken werk ik altijd met mdf en soms krijg ik nog wel is de vraag “Kan dit wel tegen regen etc” het antwoord is ja. Het is geen enkel probleem omdat ik de bordjes goed aflak en zelfs met autolak zodat het in weer en wind mooi blijft. Er gaat altijd wel erg veel tijd inzitten om het mooi af te werken maar dit vind ik leuk om te doen. De randjes doe ik altijd als laatste met “one shot paint” dit is een lak op terpentine basis wat een mooie glans heeft. De randjes moet ik vaak twee a drie keer lakken omdat het mdf de verf goed opzuigt. De meeste naambordjes worden voorzien van een schilderij haakje zodat gaatjes in het mooie bordje niet nodig zijn. Sommige plakken het bordje vast op de gevel met een speciale kit maar mijn voorkeur heeft dit niet.

VW_T1-naambordje

 

Wilt u ook zo mooi Volkswagen T1 naambordje? Stuur dan even een mailtje en ik zal kijken wat ik voor u kan doen.