Reparatie polyester wasbak camper

Laatst weer is polyester reparatie verricht aan een wasbak van een camper. Polyester kan lang mee gaan maar omdat de kraan druk uitoefen op het polyester kan het gaan scheuren en barsten en waardoor er ook weer lekkage kan ontstaat. Soms kan je een nieuwe wasbak kopen of kiezen voor polyester reparatie wat veel voordeliger is. Doe je het zelf dan ben je al snel met vier tientjes klaar aan kosten terwijl een nieuwe toch al snel een paar honderd euro kost en dan is het nog de vraag of het nog leverbaar is. 
Vaak krijg ik de vraag “hoe pak je nou zo polyester reparatie aan?” en gezien ik er heel simpel tegenaan kijkt vinden velen het toch vrij lastig.

Begin eerst met het ontvetten van het behandelde gedeelte en ruw deze op met scotchbrite of schuurpapier. Knip de glasvezelmatjes op maat en leg de op schone ondergrond met aluminium folie erop. Op deze manier kan je straks snel opruimen. Doe de 2K hars  nu in een kartonnen koffiebeker of iets dergelijks (geen plastic koffiebekers) zelf gebruik ik graag kartonnen bekers omdat deze makkelijk zijn te vouwen. Nadat je de harder hebt toegevoegd aan de hars roer je dit goed door tot een egale  kleur. Giet nu de hars op de matjes en laat het heel kort intrekken en leg de matjes (met latex handschoentjes aan) op het kapotte polyester. Druk het zachtjes aan en ga er vooral niet overheen wrijven want dan gaat het matje kapot en uit elkaar. Na het opbrengen hebben de matjes afhankelijk van temperatuur zo 20 a 30 minuten nodig om uit te harden. Als de polyester reparatie is gelukt kan je het schuren en bijwerken en 2k polyester plamuur aanbrengen. Ook de plamuur kan je het beste met latex handschoentjes aanbrengen zodat je het makkelijker in vorm kan brengen.. Naast deze wasbak heb ik al vele andere gerepareerd net als bumpers van caravans. Polyester reparatie aan een wasbak  is op deze manier vrij makkelijk en goedkoop.

kapotte polyester wasbak
polyester reparatie wasbak